Metaverse evreninde bilimsel kongre düzenlediler
ERZURUM Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, yurt içi ve yurt dışından 32 farklı üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla ‘Uluslararası Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Kongresi’ni metaverse dünyasında düzenledi. Fakültenin ATA-META Palandöken salonunda 3 boyutlu sanal ortamda 2 gün süren bilimsel kongrede sunulan 45 bildiriyi yaklaşık 800 kişi takip etti.
Dünyayı etkisi altına alan pandemi ve izolasyon sürecinde kurumlar sanal ortama taşındı. Konferans, kongre, sempozyum gibi yüz yüze toplantılar artık ‘Metaverse Universe’de yapılıyor. Katılımcılar kendileri için oluşturdukları karakterler ile sanal dünyada toplantılara katılıp sunumlar yapabilirler. Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi metaverse dünyasında bilimsel bir kongreye ev sahipliği yaptı. Pandemi nedeniyle ilki sanal ortamda düzenlenen ‘Uluslararası Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Kongresi’nin ikincisi de metaverse’de gerçekleştirildi. Fakültenin ATA-META Palandöken salonunda 45 bilim insanı 3 boyutlu sanal ortamda bildiri sunarken, 2 gün süren toplantıları yaklaşık 800 kişi takip etti. Sosyal, sağlık ve bilim alanlarındaki açık ve uzaktan eğitim uygulamalarının ele alındığı sanal kongrede akademisyenler görüşlerini dile getirdi.
Atatürk Üniversitesi’nin yeni nesil dönüşüm ve tasarım projesinde ortak çalışmanın açık öğretimde dijitalleşmeyi hazırladığını belirten Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. metaverse evren.öğrencilerimizin fakültedeymiş gibi hissetmeleri için metaverse dünyasında bu çalışmayı yaptık.Daha sonra 2.uluslararası kongremizi gerçekleştirdik.neden metaverse evrende bunu yaptık?Pandemi bize uzaktan kumandayı çok iyi öğretti grup kurmanın en kolay ve doğru yolu buydu.32 farklı üniversiteden katılımcılar 45 farklı bildiri sundular.Sisteme yaklaşık 800 kişi girdi, kongreye seyirci ve dinleyici olarak katıldı.Çok verimli geçti, çok güzel sonuçlar aldık. Güzel tepkiler var.”Bu konuda ortak çalışma teklifleri var. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Uluslararası düzeyde katılımcılar oldu, onlardan da güzel tepkiler aldık.”
Metaverse evreni derslerinde de kullandıklarını ifade eden Kocadağistan, “Biliyorsunuz metaverse kozmos çağın gereği olan bir terim, çokça duyulan bir terim. Birçok yerde kullanıldı. iyi ki eğitimde buna geçiş yapmışız.Kısa bir süre önce öğrencilerimiz için metaverse dünyasında canlı dersler oluşturduk, yakında başlayacağız.Yeni bir platform oluşturuyoruz.Öğrenciler istedikleri zaman gelip hocalarını canlı dinleyebilecekler. Açık öğretimi bir üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.Bunu da başarabileceğimizi düşünüyorum.Öğrencilerimizin 3 bin dijital birim görüntüsü var.İnanılmaz bir talep var.4 milyon dakikanın üzerinde izlenmeye inanılmaz bir talep var. Yaklaşık 500-600 bin tıklama var bunu daha da ileri götüreceğiz artırılmış sanal gerçeklik ile tekrar dijital görseller hazırlıyoruz Bahar döneminde yaklaşık 6 bin dijital görseli öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. şu anda Türkiye’de olmayan bu tür uygulamalara geçildi. Öncü olmaktan çok memnunuz. İş ortaklarından öğren Misafirlerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Sanal ortamda olmaya devam edeceğiz. Neredeyse tüm süreçlerimizi dijitalleştirdik. Yüzde 95 sürecimiz artık dijital. Öğrencilerimizden çok güzel sonuçlar alıyoruz. Uygulamalarımızla ilk olmaya çalışıyoruz, daha da artıracağımızı düşünüyoruz. Çok nezih bir grubumuz ve bizi destekleyen çok uygun bir üst yönetimimiz var. Onlardan aldığımız heyecanla yolumuza devam ediyoruz” dedi.