Haber

Kısaca Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, soğuk havada sokakta kaldığı ve kimsesiz kaldığı bildirilen vatandaşların yiyecek, giyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, “sosyal belediyecilik” sloganıyla Yaşlı Destek Merkezi (YADEM), Aşevi, Halk Dükkanı, Halk Pazarı ve Sosyal Kart projeleriyle binlerce kişiye yardım ulaştırıldı.

İlk aşamada işlemleri yapılan yetimlerin barınmaları için kesintili başvuru yapılıyor.

Son olarak Adapazarı Papuççular Mahallesi’nde yağmur altında üşüdüğü vatandaşlar tarafından ihbar edilen şahıs, ihtiyaçları giderildikten sonra ekipler tarafından alınarak geçici olarak bir yere yerleştirildi.

Sokakta kalan vatandaşları görenlerin “444 40 54 – 3728 (dahili)” numaralı telefonu aramaları istendi.

Sanatseverlere Türk müziği konseri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri Dilden Kalbe Türk Müziği dinletisi ile devam edecek.

14 Aralık’ta Adapazarı Kültür Merkezi’nde Recep Alper Çevirel’in katılımıyla saat 19.00’da başlayacak programa tüm müzikseverler davetliydi.

“Engelliler için Kariyer ve İstihdam Günü” programı düzenlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR iştirakinde “Engelliler için Kariyer ve İstihdam Günü” programı düzenlendi.

Sosyal Gelişim Merkezi’ndeki programda engelli hobi atölyeleri öğrencileri sahne şovu yaptı, engellilerin çalışma hayatında çektikleri video gösterimi izlendi.

Toyota Boshoku Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Kerem Şahin’in “Engellilerin Etkin İstihdamı, Engelsiz Kariyer” konulu röportaj verdiği programda, engelli istihdamı hedefiyle kentte faaliyet gösteren 14 şirketin yetkilileri bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Şanlı, engelli vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin korunması gerektiğine değinerek, “Devletimiz, hükümetimiz özellikle son yıllarda uyguladığı engelli politikalarıyla birçok vatandaşımızı memnun etmiş ve hayata geçirmiştir. Engellilerin temel haklarına kavuşması için önemli adımlar atıldı.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini anlatan Aziz, sorumluluk bilinciyle proje ve hizmetler yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

İŞKUR Sakarya Müdürü Tekin Kaya, istihdam edilen engelli sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Toyota Boshoku Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Kerem Şahin, özel gereksinimli bireylerin hayatları boyunca önlerine çıkan engelleri aşmak için çok çalıştıklarını vurgulayarak, “Duyarlı insanlar olarak onları anlamak, empati kurmak ve onlara yardım ederek yardımcı olmak en temel görevimizdir. engellerini kaldırmaya çalışıyor.” söz konusu.

Programa Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Kıral, bürokratlar ve engelli vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu