Haber

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı Kayseri’de Yapıldı

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze’nin katılımıyla Kayseri’de gerçekleştirildi.

“Üçlü Toplantı Sonuç Deklarasyonu”nun imzalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, görüşme için Akar ve Burchuladze’ye teşekkür etti.

Hasanov, üç komşu ülke arasında savunma alanında işbirliğinin hızla geliştiğini söyledi.

Komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını belirten Hasanov, burada yapılan görüşmenin bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Halklar arasında yakın dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesinde üçlü işbirliğinin önemli rolüne vurgu yapan Hasanov, şunları kaydetti:

“Her halükarda uluslararası hukuka ve ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı, ilişkilerin geliştirilmesinde atılan en değerli adımlardan biridir. Önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da ikili ve üçlü olmak üzere bir dizi değerli faaliyet gerçekleştirilmiştir. ülkelerimizin silahlı kuvvetleri arasında özellikle askeri, askeri eğitim ve askeri tıp alanlarında işbirliği devam etmektedir.Silahlı kuvvetlerimizin ortasında uzlaşı, savaşa hazırlık seviyesinin yükseltilmesi ve deneyim paylaşımı için hoş fırsatlar bulunmaktadır. Yürüttüğümüz faaliyet ve tatbikatlar, ordularımızın harbe hazırlıklarının artmasında ve gücümüze güç katmasında değerli bir rol oynuyor.Sonsuzluk başta olmak üzere özel kuvvetler Kafkas Kartalı tatbikatı ve siber güvenlik konusunda tecrübe paylaşımı hem güvenlik açısından büyük önem taşıyor. güç taşıyıcılarının ve Güney Kafkasya’da istikrarın korunması.

Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze de yapılan görüşmelerin her geçen gün daha verimli ve önemli hale geldiğini söyledi.

İlişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten Burchuladze, şunları kaydetti:

“Bugünkü savunma bakanları toplantısı için Hulusi Akar’a ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’a özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl iş ilişkilerimiz en üst seviyedeydi. Üç ülkede gerçekleştirilen tüm tatbikatlara tüm askeri personel katıldı. Bu da askerlerimiz arasındaki ilişkilerimizi güçlendiriyor” diyen Türkiye, bölgenin güvenliği için çok büyük değere sahip. Bölgede bu rolü üstlenen Türk devletine şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü fotoğraf bunu daha net gösterdi. Avrupa güvenliğinde bölgemizin değeri çok büyük. Avrupa’nın güç güvenliğine daha fazla katkıda bulunacağız.”

Burchuladze, ilginin her geçen gün artacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu